EximBank sustine exporturile companiei DMT Marine Equipment

Bucuresti, 8 decembrie 2021 – EximBank si compania DMT Marine Equipment, specializata in productia de echipamente navale, au incheiat un acord pentru emiterea de scrisori de garantie bancara in valoare de 1,5 milioane de euro ce vor fi utilizate cu preponderenta in relatia cu partenerii externi ai societatii.

DMT Marine Equipment, societate cu actionariat majoritar olandez, detine in Romania trei hale de productie, in judetul Galati, toate echipamentele fabricate aici fiind destinate exportului. Societatea produce vinciuri (vinciuri de remorca, ancora si remorca, ancora si manevra, utilitare, de stocare), echipamente de punte, solutii pentru nave de pescuit sau de cercetare, echipamente pentru yachturi, statii electrice si hidraulice.

”Cred in productia noastra din Europa si in necesitatea de a fi independenti in aceasta parte a lumii. Pentru a ne asigura un avantaj competitiv trebuie sa ne diversificam permanent portofoliul de produse si sa facem investitii strategice in productie, echipamente tehnice si inovare. Cred cu convingere ca, prin efortul intregii noastre echipe, ar putea fi posibila, intr-un timp foarte scurt, dezvoltarea, proiectarea si productia proprie completa a celor mai complexe echipamente. Acest lucru, alaturi de suportul EximBank, ne va permite sa ne extindem portofoliul de clienti si sa ne consolidam pozitia pe piata pe care activam”, a spus Piet Ter Schure, CEO DMT Marine Equipment.

DMT Marine Equipment are peste 200 de angajati si a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de aproape 108 milioane de lei. Alaturi de Romania, compania activeaza si in Rusia, Ucraina, China, Turcia, Olanda, avand reprezentante si in USA, Italia, Singapore, Belgia, Egipt, India, Australia, Brazilia, UAE. De la infiintare si pana in prezent, compania a echipat peste 2.700 de nave, pozitionandu-se astfel printre furnizorii de top din lume.

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne.

Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.