Programul financiar de sustinere a companiilor mari: Techventures Bank si EximBank asigura necesarul de lichiditati pentru VELTRAVEL.RO

Bucuresti, 07 februarie 2022 – Techventures Bank si EximBank au structurat un pachet financiar care securizeaza necesarul de lichiditati pentru finantarea activitatii curente a companiei VELTRAVEL.RO, furnizor de servicii turistice online. Societatea a beneficiat de un credit in valoare de 1,5 milioane de lei de la Techventures Bank, garantat in proportie de 90% de EximBank, in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicata companiilor mari si IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019.

Companiile pot accesa mult mai rapid finantarile de care au atata nevoie in contextul economic actual, pentru capital de lucru sau pentru investitii, datorita parteneriatelor pe care EximBank le are cu bancile comerciale de pe piata locala, asa cum este si cel cu Techventures Bank, pentru emiterea de garantii de stat in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19. Punand impreuna produsele de creditare si garantiile de stat putem propune solutii financiare care servesc in mod real nevoilor comunitatii de business asigurand in acelasi timp bancilor comerciale un nivel crescut de incredere in viabilitatea structurilor financiare pe care le propun”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

„Flexibilitate si operativitate sunt cuvintele cheie pentru a putea oferi clientilor nostri o experienta de banking in concordanta cu nevoile si asteptarile lor. Totodata, ne concentram pe dezvoltarea de aplicatii prin care sa asiguram o comunicare cat mai simplificata cu fiecare client in parte. Un element de indentitate al bancii si de noutate pe piata bancara este reprezentat de posibilitatea utilizarii solutiilor software drept garantie pentru accesarea unor facilitati de finantare. Sustinem inovatia in business prin solutii de finantare adaptate profilului companiilor si oferim finantari avantajoase start-up-urilor din domeniul tehnologiei informatiei. De altfel, acestea fac parte din misiunea bancii de a deveni un partener recomandat al companiilor locale prin punerea la dispozitia clientilor instrumente complete si flexibile de creditare”, a spus Cristian Nae, Director General Adjunct al TechVentures Bank S.A.

Acest pachet financiar ne sprijina in mod consistent in vederea atingerii obiectivelor noastre: sa oferim utilizatorilor veltravel.ro o experienta optima, rapiditate si fluiditate in rezervarea serviciilor turistice, adaptata la standardele tehnologice ale acestui deceniu; imbunatatirea adaptabilitatii si scalabilitatii platformei online pentru a deveni un produs marketabil si pe pietele de travel din alte tari”, au spus reprezentantii VELTRAVEL.RO.

Despre VELTRAVEL.RO

VELTRAVEL.RO SRL este una dintre principalele agentii de turism online din Romania, o companie aflata constant in anvangarda inovarii solutiilor de rezervari online de servicii turistice. In 2009 a implementat primul sau motor de cautare si rezervare online de bilete de avion. A facut disponibil pentru piata din Romania continutul de servicii de travel pentru unele dintre cele mai mari branduri mondiale de turism. Printre primele website-uri focusate pe dezvoltarea pachetelor dinamice (avion+cazare), www.veltravel.ro are in spate unul dintre cele mai avansate si complexe motoare de cautare si agregare servicii turistice de pe piata de turism. Bilete de avion, cazari, pachete dinamice avion + cazare, pachete charter, rent-a-car si transferuri pot fi rezervate online pe platforma veltravel.ro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. In cadrul Programului guvernamental de sustinere a companiilor mari, lansat in contextul pandemiei COVID -19, societatile mari si IMM-urile cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019 pot beneficia de produse de finantare si garantare cu componenta de ajutor de stat, oferite de EximBank in cadrul mandatului acordat de statul roman.  Astfel, societatile comerciale pot accesa, pana la 30 iunie 2022, credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare. Pentru detalii: www.eximbank.ro

Despre Techventures Bank

TechVentures Bank S.A. este o banca romaneasca universala infiintata in 2009 si care opereaza sub aceasta denumire din decembrie 2020, in urma unui proces de rebranding. Banca ofera o gama completa de produse si servicii financiare calibrate pe profilul diferitelor segmente de clientela. In prezent, banca detine o retea de 13 unitati teritoriale si este intr-o continua dezvoltare, avand in anul 2021 o crestere de peste 40% a activelor. Pentru mai multe informatii: www.techventures.bank